Dag 1 Naar Orlando!

Vijf uur vanochtend waren we wakker. Iets voordat de wekkers geluid zouden gaan maken. En dat vonden we toch behoorlijk vroeg!Even de slaap uit de ogen en dan toch naar beneden om koffie te zetten.

Lieve was ook al wakker, maar Jens moesten we even over de bol aaien om wakker te krijgen.

Nadat we nog het oud papier aan de straat hadden gezet en de koffers en tassen in de auto hadden gedaan waren we mooi op tijd weg.Precies volgens schema reden we de parkeergarage van het Spaarneziekenhuis in. Ook dat ging soepel. Ik had wat horrorverhalen gelezen over onze parkeerstek voor deze vakantie (na het boeken), maar voor ons waren deze helemaal níet van toepassing.

De drukte op Schiphol was voor ons wel een nieuwe ervaring. We deden er meer dan twee uur over om achter de douane te komen. Dat hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Niks Stille Zaterdag dus 😁.

We konden nog net rustig een bak koffie halen en daarna konden we al boarden.

We moesten even wachten tot de laatste passagiers ook in het vliegtuig waren. Die hadden teveel vertraging opgelopen bij de security.

De vlucht naar Houston verliep verder probleemloos en na de “chicken or pasta” gebeurde er niet zo veel meer. Op mijn houten kont na dan.

Wat nog soepeler ging was onze safari door het vliegveld van Houston. We konden digitaal door de security en hoefden niet in de lange rij en onze bagage lag erg snel -en compleet- op de band en we liepen zo door naar de gate.

Amerika en wij moeten nog wel even aan elkaar wennen. Ik vind dat ik vloeiend Engels praat, maar de ontvangers hier denken daar blijkbaar toch anders over:

Ook de vlucht naar Orlando verliep voorspoedig. Ik kon zelfs dutten. Dan de zoektocht naar een mooie auto. En dan loop je eigenlijk toch wel door een snoepwinkel: een enorme voorraad auto’s waar je er gewoon eentje van mocht uitkiezen. Het is een erg luxe Jeep Cherokee geworden. Niet supergroot, maar wel erg lekker.

Boodschappen om half elf ’s avonds plaatselijke tijd is geen lolletje. We zijn allemaal moe en de winkel was ook vrij leeg. Maar ja…deze Walmart was nog open op dit tijdstip. We hebben alleen het hoognodige gehaald en snel door naar het huis.

…En toen stonden we voor de voordeur…En die kregen we dus niet open. Na 10 minuten proberen ben ik gaan bellen. We waren duidelijk te moe! Het was zo simpel dat we niet eens geprobeerd hebben op deze manier de deur te openen 😳.

Nu ligt alles in de woonkamer, hebben de kinderen gegamed en zitten we nog heel even op de bank. Ben benieuwd hoe we morgen wakker worden.

4 gedachtes over “Dag 1 Naar Orlando!

 1. Wat een lange dag. 23:00 uur ’s avond Orlando tijd is hier volgens mij 05:00 uur. Je hebt dus ruim het klokje rond gewerkt.
  Wel een heel mooi huis en vooral die game-room is gaaf, Alleen dat van die voordeur moet je effe uitleggen want die snappen niet.
  Geniet ervan en probeer vooral goed uit te rusten om van die jetleg af te komen.

  Like

  1. De deur werkt met een pincode. Die code hadden we wel, maar de knopjes op de deur bevatten 2 cijfers: 1 en 2. Wat zou je dan indrukken als je 2 moet hebben? Wij drukten dus twee keer op die knop. Net zoals sms-tekst zeg maar. Ook een ander sleutelkastje deed niks. En daar stonden we dan…moe. Bleken we de knop dus maar 1 keer in te hoeven drukken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s