Dag 2 Clearwater Beach

Dag twee alweer. Nou ja, eigenlijk de eerste dag pas natuurlijk. En het is Pasen. Waren we – toen we aan het plannen waren – vergeten.

De planning voor vandaag was om naar Clearwater Beach te rijden en daar met Little Toot mee te gaan. Idee was dat we vandaag toch wel vroeg wakker zouden zijn en nog wat brakkig van de vlucht. En allebei klopte.

Ik werd rond 5 uur wakker, maar dat was echt veel te vroeg. Dus weer omgedraaid en even later sliep ik weer. Rond kwart over zeven waren Laura en ik wel wakker en de dag begon.

Het is meer dan 1 1/2 uur rijden naar de Mexicaanse Golf en we verwachtte wel wat drukte op de weg. Maar uiteindelijk waren we nog bijna te laat om te boarden op de Little Toot. We gingen namelijk dolfijnen spotten.

Toen we eenmaal de haven uit waren gaf de boot een peut gas en dan doet zo’n oude sleper wat ie moet doen: boeg omhoog, achterschip diep het water in en een enorme trekgolf maken. En juist daarin komen de dolfijnen spelen. Al snel dook er eentje op.

We bleven zo wat op en neer varen in de baai en regelmatig zagen we dolfijnen. De Golf was te ruw vandaag De bedrijfjes werken trouwens goed samen als ze dolfijnen spotten. Ze varen dan naast elkaar op om zo nog meer golfslag te krijgen.

We kregen ook nog wat te horen welke sterren daar aan het water wonen, maar ja…daar kwamen wij niet voor.

We zagen ook nog een nest osprey’s en na een uurtje waren we weer in de haven. Erg leuk om te doen!

Daarna kwam het hoofddoel van Lieve: jezelf laten opbakken door de zon aan het strand. En wát voor strand! Wit zand, blauwe lucht, palmbomen en een lekkere temperatuur! Ze installeerde zich er heerlijk voor. Wij zaten op ons vestje ook om ons heen te kijken hoor!

Maar plotseling kwam een man op ons afgelopen en vroeg of we op ligbedden in de schaduw wilden liggen. Die dingen kun je daar huren en zij gingen weg, terwijl ze voor de hele dag betaald hadden. Héél erg aardig! Dus we verhuisden naar de bedden en installeerden ons daar. En Jens? Die was steeds aan het spelen in de zee.

Na, voor mij, een hele lange tijd (en voor Laura ook) pakte we onze biezen en vertrokken we weer richting huis. En daar zitten we nu buiten met een glas wijn te luisteren naar de krekels.

O ja! We aten bij Ford’s Garage in Lakeland. Een vrij nieuwe keten met enorm veel keuze in verse hamburgers. Was leuk en lekker!

3 gedachtes over “Dag 2 Clearwater Beach

  1. Gaaf die dolfijnen. Strand liggen zou mij ook niet bekoren maar je hebt nu eenmaal een liefhebber bij je. Soms moet het even. Maar dat heb je nu ook weer gehad dus daar ben je vanaf.

    Like

  2. Leuke tocht over het water en de dolfijnen natuurlijk.
    Noe Lieve heb je lekker genoten op het strand, de oudjes hebben het ook goed gedaan in de zandbak.
    Leuk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s