Dag 5 King’s Landing

Het was nog donker toen om half zeven de wekker al ging. We wilden vroeg vertrekken om in ieder geval op tijd in het water te liggen en genoeg tijd te hebben om aan de andere kant te komen.

Dus om half zeven waren we eruit en zette ik de koffie aan. Daarna meteen Lieve wakker gemaakt, want die heeft altijd wat tijd nodig bij de grimage.

Ondertussen werd het licht en om kwart voor acht waren we op weg richting King’s Landing; de startplek voor onze kajaktocht net ten noorden van Orlando.

We huurden er twee tweepersoons kajaks en de kinderen wilden samen in een. Dus Laura en ik samen in de ander.

Je vaart er eerst een soort kanaaltje uit voordat je de rivier opdraait, maar dan begint het ook meteen: helder water (hier met veel waterplanten en zwarte drab op de bodem) waar je de vissen ziet zwemmen en alligators en schildpadden bij de zonnige oevers.

De kinderen hadden wel wat meer moeite om samen de kajak door het water te manoeuvreren dan wij, maar ze deden het bijzonder goed. Weliswaar kibbelend, maar da’s de leeftijd 😉

De eerste mogelijkheid om aan wal te gaan was best ver weg. We waren zo’n 3 uur bezig toen we de kant op konden. En dat betekende dan ook dat we wat chagrijnig werden van het gekibbel en de honger. Ook voelden onze armen en benen verbrand aan.

Na de pauze waren we weer glibberig van de zonnebrand en splitsten we ons weer op. Laura nam Lieve mee en ik Jens. Ook al willen de kinderen zelfstandig zijn, ze hebben ons toch nog nodig. Ons ouderhart werd er weer warm van 🥰

In ieder geval was het kajakken heel erg mooi! Kraakhelder water en je vaart echt door een oerwoud. Dat gevoel krijg je wel.

https://youtu.be/R25Pz9lWhas

We zagen minder dieren dan gisteren, maar wow! Wat leuk en mooi!

Om 3 uur trokken we de kajakken op de kant en gingen we wat rusten en wachten op onze lift terug naar de auto. Dat was bij Wekiwa Island; een uitspanning langs het water waar veel jeugd in en bij het water zat. Lieve en Jens gingen daar vrijwel meteen naar toe, wij bleven bij de kajaks.

Om vier uur werden we weer teruggereden naar onze auto en nu zitten we weer lekker buiten met de red ale. We moeten nu wel zo gaan koken, maar vandaag in ieder geval een rustig avondprogramma. Proosten op Cindy.

Een gedachte over “Dag 5 King’s Landing

  1. Jullie zullen wel spierpijn hebben morgen.💪
    Het ziet er super mooi uit en het is maar goed dat er niemand uit de kajak gevallen was met al die aligators in het water.🐊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s