Dag 9 Tortuga’s

Gisteren gingen we met zere benen slapen. Natuurlijk konden we niet rustig door zo’n pretpark lopen. We sliepen er in ieder geval goed op.

Vandaag zouden we minder stappen zetten. Maar wél veel meer mijlen rijden: we gingen op bezoek bij Jeroen en Jacqueline en de jongens. Zij zijn op dit moment in Edgewater, net ten zuiden van Daytona Beach. Yep. Weer de zee, maar nu aan de andere kant van Florida. Dus de Atlantische Oceaan.

We waren allemaal eerder wakker dan gepland en dus konden we via Celebration naar Jeroen en Jacqueline. Celebration is een plaats dat door Disney is ontworpen als een ideale plaats waar mensen willen wonen: veel groen, houten huizen, prettige kleuren enz. En ik moet zeggen dat het inderdaad een erg prettige plek is.

We liepen wat rond op de lokale markt dat net bezig was en langs het meer én we haalden er wat koffie. Daarna was het tijd om weer verder te rijden.

We waren keurig op tijd bij Jeroen en Jacqueline en parkeerde onze auto naast die van hen op de oprit en deden een goede bak koffie met donuts. Wel vreemd om hen hier aan de andere kant van de plas tijdens je vakantie te ontmoeten. Maar wel leuk!

We praatten wat bij over wat we allemaal gedaan hadden en vertrokken toen richting Smirna Beach om manatees te zien. En de zeekoeien waren er. Mooi om die grote dieren zo in het water te zien zwemmen. Ze waren alleen net te ver om er een goede foto van te maken.

Daarna vertrokken we richting Daytona Beach om even naar het strand te gaan. Hier mag je met auto en al het strand op. Maf gezicht en het kost ook nogal wat ruimte. Het was er met het zeewindje wel lekker koel.

De volgende bestemming was het stadion van de Daytona Tortuga’s. Een minor league honkbalteam. We gingen hier een wedstrijd zien.

Het was een leuk, klein en wat kneuterig stadionnetje met slappe, kleffe frietjes. Maar met een leuke wedstrijd. De Tortuga’s hebben zichzelf ingemaakt door twee erg slechte inningen te pitchen, waardoor de tegenstander 9 keer kon scoren door wandelen na 4 wijd. De score was 10-6. Verloren dus, maar er gebeurde dus vrij veel. Bovendien mooi uitzicht op de palmbomen en het water en de gebouwen aan de kust.

Na de wedstrijd namen we afscheid en we zien elkaar later deze week nog eens. De rit naar huis verliep voorspoedig, op de gebruikelijke file na. En nu zitten we nog heel even buiten en luisteren naar de krekels. O ja…En we drinken een lekker glas wijn op de dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s