Dag 12 Shingle Creek

De eerste keer met de kinderen shoppen was geen onverdeeld succes. Om de een of andere reden hebben we daar meerdere ronden voor nodig. Vandaag stond de laatste ronde op het programma. We hadden besloten weer naar de Mall on the Millenium te gaan, omdat die ons de vorige keer wél bevallen was.

Maar voordat we daar naartoe zouden rijden, wilden Laura en ik toch heel graag de natuur in. Via Maps ontdekte ik Shingle Creek. Voor de tweede keer overigens, want hij staat ook gewoon in het roadbook. Het ligt in Kissimmee; zo’n 20 minuten verderop en al richting de Mall.

Er zijn picknick tafels, toiletten en het ligt aan de US192, dus eigenlijk een super makkelijke plek. We smeerden wat brood, sneden watermeloen (eigenlijk deed Laura dat) en deden alles in de koelbox.

De route er naar toe gaat via het ‘oude’ Florida: oude rechte banen asfalt door weelderig groene bossenmet oude, soms vervallen, huizen. Het ‘nieuwe’ ligt daar haast diagonaal overheen met vierbaanswegen, winkelcentra of tankstation op elke hoek en ommuurde wijkjes of wijkjes in aanbouw. Het oude Florida is aan het verliezen en wordt langzaamaan opgeslokt. Da’s jammer, want juist dat landschap is authentiek en charmant.

Toen we het terrein opreden kregen de kinderen in de gaten dat we nog niet bij een Mall waren. Maar nadat we ze overtuigd hadden dat we daar nog wel gingen komen vandaag liepen ze toch maar mee.

En het was mooi. Zeker zo midden in de stad. Je hoort wel steeds het razen van het verkeer, maar het was erg fijn zo weer even in de natuur te zijn.

De kinderen liepen zoals pubers zich horen te gedragen in de natuur: sjokkend en met lange gezichten. Ook de picknick verliep met datzelfde beeld…

Na het eten liepen Laura en ik nog wat op, terwijl de kinderen wel op de spullen zouden passen. Toen we terugkwamen zaten ze er inderdaad nog en praatten ze wat. Waar zouden ze het dan toch over hebben?

Tijdens onze rit naar Millenium reden we per toeval langs Lake Buena Vista Factory Stores; de derde outlet van Orlando. Ook hier hadden ze een Tommy Hilfiger en daar wilden we graag naartoe, omdat ze die bij Millenium niet hebben.

En we troffen het! Voor ons was er genoeg keuze. Zelfs in mijn maten. En het grote voordeel was de betrekkelijke rust bij deze outlet. Prima keuze geweest om hier te stoppen.

Maar toch…Ook Millenium moest eraan geloven: Lieve zocht een witte broek en schoenen en was daar nog niet in geslaagd.

Alleen Jens vond dat hij ook nog wel een paar schoenen kon gebruiken. Deze die hij nu aan heeft zijn tenslotte alweer twee maanden oud…

Nou…hij had pech. En wij ook onderweg. Maar na de gebruikelijke files op de I-4 hebben we thuis lekker Sloppy Joes op. En nu zitten we weer buiten. Het is lekker warm en wat plakkerig, want het heeft wat geregend. Het is nu half tien ’s avonds en het is 24 graden en een luchtvochtigheid van 75%.

Een gedachte over “Dag 12 Shingle Creek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s