Dag 13 Universal

Ook vandaag stond Universal op het programma. Dus ging de wekker weer vroeg en waren we op tijd weg.

Na de gebruikelijke file en de security bij Universal liepen we klokslag 9 uur Islands of Adventure binnen. Niet echt voor dat park, maar om van daaruit de Hogwards Express te nemen naar King’s Cross Station. Oftewel Universal Studio’s.

Ons idee was om vandaag wat attracties te doen die we nog niet gedaan hadden en ook wat voorstellingen mee te pikken. En uiteraard nog eens de dingen te doen die we nog eens wilden.

We begonnen met Transformers. Een 3D-ride waarbij Laura en ik merkten dat we nogal moe waren. Onze magen protesteerden wat. Maar verder wel een leuke attractie, hoewel ik Spider-Man leuker vond. Die doet eigenlijk hetzelfde, maar is dan toch leuker om te zien.

Eenmaal weer buiten stond er zo’n transformer waarmee je op de foto kan. Jens wilde net in de rij aanschuiven toen het gesloten werd vanwege regen. Zo’n superheld gaat natuurlijk roesten en kan omwaaien bij eventuele rukwinden.

Het begon ook even door te regenen, dus we liepen snel een jaren 50 diner in voor wat drinken.

ET was leuk, maar is een wat gedateerde attractie. Je gaat daar a la Droomvlucht langs en door allerlei scènes, maar daar bij zit je op een fiets (met mandje).

Escape from Gringods vinden we de mooiste attractie en daar gingen we dus nog eens in. En uiteraard bekeken we de Wegisweg nog eens en zagen er een show. Het ijs daar bij Florian Fortescue was heerlijk! Ik had Earl Grey-lavendel en salted caramel.

En weer door. We hadden alles wat we wilden doen gedaan, alleen Jens wilde nog nat worden. En dat is net allemaal in het andere park te doen. Dus pakten we weer de trein en ging Jens in de rij bij Ripsaw Falls. Bij de ingang staat dat je gegarandeerd ‘soaking wet’ wordt. Dus het was hopen dat ie er niet te nat uit zou komen.

Het bleek gelukkig mee te vallen. We waren nu zo moe dat we het voor gezien hielden. We gingen weer terug naar huis, maar konden het nog niet laten om ook even een souvenirwinkel in te gaan.

Het weer werd steeds grijzer. En we zitten weer buiten, maar kijken deze keer naar de onweer. Het is weer lekker plakkerig: 25 graden en een luchtvochtigheid van 82%.

Een gedachte over “Dag 13 Universal

  1. Ik zie op de foto dat jij ook in de rij staat bij de transformer maar alleen de foto met Jens staat in je blog. Krijgen we jouw foto ook nog te zien?😉.
    Dat park/parken ziet er wel heel leuk uit en mooie foto’s ook maar ik kan me voorstellen dat het super vermoeiend is, dat hele dag zwalken door een pretpark, en de luchtvochtigheid maakt dat niet beter. Maar je moet er maar iets voor over hebben.
    Geniet er nog van.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s