Dag 16 Houston

We hebben heerlijk geslapen. Ook de kinderen, hoewel ze weer eens een keer samen in een bed lagen. De bedden waren prima.Het ontbijt was zoals het hoort te zijn bij een ketenhotel in Amerika: klef en zoetig brood, muffins, cornflakes, zoete vruchtenyoghurt en slappe koffie. Maar ook een wafelijzer die wafels maakt in de vorm van Texas. Yep, we zijn in de staat waar men vooral Texaan is en ook een beetje Amerikaan.

Na het eten gaven we onze toegangskaarten weer af aan de receptie en hopla: uitgecheckt.De route van vandaag was via de Starbucks naar Downtown Houston. We draaiden vrijwel meteen de Interstate op en waar ik eerst vond dat Texanen als coureurs reden vond ik het nu haast relaxed. Geen gezigzag, geen shortcuts over verdrijvingsvlakken of door de berm. Wel stevig doorrijden.De rit verliep voorspoedig en na wat blokjes door de stad rijden parkeerden we in een lege parkeergarage en gingen de stad te voet verkennen. Je hebt een deel met echt hoge wolkenkrabbers (een paar boven de 300 meter) en ook een deel old downtown. Dat contrasteert mooi.Een bezoekje aan het stadion van de Astros kon ook niet ontbreken. Maar daar was alles dicht. We konden door ramen wel het veld opkijken.Het liep tegen twaalven toen we een winkel tegenkwamen die open was. Eenmaal binnen bleek dat we het Mariot hotel via een zijingang waren binnengekomen.We hadden wat honger en zochten even via het netwerk van Mariot naar iets te eten en vonden een erg goede deli/supermarkt vlakbij. En deze was inderdaad erg goed als je zag hoeveel volk er was. We kochten er twee sandwiches, lasagne en sushi en gingen naar het parkje vlakbij, waar veel mensen van hun zondag genoten.We hebben even heerlijk in het park gezeten en ook het bliksembezoek aan Houston was leuk, maar nu was het dan toch tijd om naar het vliegveld te gaan en de Mini weer in te leveren. Hij reed prettiger dan de Jeep. Veel feller, kleine draaicirkel, betere audio en het glazen dak was ook leuk. Volgens mij was hij ook zuiniger dan de Jeep. In ieder geval heeft Jens ervan genoten🥰Het boarden ging op tijd en we hebben een mazzel. We hebben van de man gisteren bij het inchecken een upgrade gehad naar evonomy plus. Dat betekent onder meer veel meer beenuimte. Ik zit nu niet met mijn knieën tegen de stoel voor me, maar ik heb nu zeker meer dan 10 cm meer ruimte tussen stoel en knie😁.De vlucht ging voorspoedig en de kleuren zijn weer grijs, groen en blauw in plaats van beige en oker.

Algemeen beeld van deze vakantie

Nu ik achteruit lig in mijn vliegtuigstoel met een melatonine-pilletje op kan ik nog net de balans opmaken.

De leukste ervaringen

Het weer. Ik vind het heerlijk om zo in het voorjaar niet na te hoeven denken en gewoon in korte broek en zonder jas weg te kunnen gaan. En elke dag buiten te kunnen zitten.

Universal Studio’s en dan vooral de eerste dag vol met verwonderingen.

Kajakken bij King’s Landing. Ook bij de kinderen.

Wandelen door Circle B Bar met al die dieren.

De kinderen vonden het shoppen en Clearwater Beach met de Little Toot en het strand ook erg gaaf.

Maar feitelijk hebben we nagenoeg elke dag leuke ervaringen gehad.

Minder leuke ervaringen

Dat zijn toch wel de drukte in Centraal Florida en de nagenoeg altijd aanwezige files. Verder moest ik -meer dan anders- opletten in het verkeer. Ze rijden er echt als debielen en zijn zéér ongeduldig in het verkeer.

Wat ons ook wat tegenviel waren de afstanden. Voor alles moesten we rijden, alleen de supermarkt was een dikke 5 minuten rijden. De rest minimaal 3 kwartier (behalve die keren dat we zonder file mochten rijden). Voor beide kusten waren we minimaal 1,5 uur onderweg en dat geldt ook voor andere kajaktochten dan die bij Kings Landing. Misschien kan dit anders zijn als je niet op een plek verblijft, maar op meerdere.

Nog eens?

Voor Laura en mij niet zo snel. We misten toch wel de woestijn en de leegte, hoewel de oerwoudbossen en de mooie bebaarde eiken wel heel erg mooi waren. We vonden er de mensen ook iets minder vriendelijk; gehaaster.

Lieve en Jens vonden Florida wel leuker dan het zuidwesten van Amerika. Wel om verschillende redenen. Lieve vanwege het weer, de stranden, de malls en de rumoer. Jens omdat ie lekker de hele tijd op een plek was.Het antwoord ligt dus een beetje in het midden, hoewel ligt doorslaand naar Laura en mij. Wij betalen tenslotte.

Hartelijk dank voor het lezen en de leuke reacties! Die zorgen er toch weer voor dat ik elke dag weer schrijf.

2 gedachtes over “Dag 16 Houston

 1. Fijn dat je een leuke vakantie hebt gehad. Voor ieder een wat. Wij hebben ook genoten van jullie reis via de blog. En nu met vertraging weer in Nederland.

  Like

 2. Wie betaald, bepaald. 😉
  Volgende keer misschien een combinatie van alls. Een lange tijd een huis die in de woestijn ligt met een meer of strand erbij en een grote mall vlakbij. Dan is iedereen blij. Zal niet meevallen om te vinden denk ik.

  Wij hebben in ieder geval genoten van jullie vakantie en je blog.
  Nu op naar Rome 🚴‍♂️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s